top of page

chronische ziekte en klachten

Photo by form PxHere
Voor iedereen...

Voor iedereen die vastloopt in zijn of haar leven door ziekte, andere klachten of beperkingen.

Ondervind je te weinig verlichting van je klachten door de hulp die je nu krijgt? Of heb je het idee dat jouw klachten niet begrepen worden en zit jouw herstel of genezing op een doodspoor?

Je bent welkom bij mij. Ik help mensen met:

  • blessures en pijnklachten (sporters).

  • Chronische ziekte

  • Wisselende of vage klachten

Minder last, meer vitaliteit

Ziekte en lichamelijk ongemak gaan ten koste van jouw kwaliteit van leven en het ervaren van vitaliteit. Dat is logisch, maar niet nodig. Het genezen van een ziekte of verminderen van klachten heeft geen zin als het niet bijdraagt aan een grotere vitaliteit en levensvreugde. Je wil minder last van je klachten hebben en meer vitaliteit ervaren.

Aandacht en activeren

Gelukkig ben je van nature zeer veerkrachtig en heb je een groot zelfhelend-vermogen. Wat je nodig hebt, is hulp om dit vermogen weer te activeren. De basis van mijn hulp bestaat uit het gebruik van zeer dunne naalden om bepaalde punten te prikken. Hiermee activeer ik heel specifiek een aantal lichaamsfuncties of -gebieden. Deze vorm van therapie heet acupunctuur en is onderdeel van Chinese geneeskunde.  Afhankelijk van de klachten combineer ik acupunctuur met bewustzijns- of ademhalingsoefeningen en begeleiding. Die helpen je bewust te worden van wat je beweegt en stagneert. Zo ontstaat er aandacht voor de patronen in jezelf en wat je nodig hebt om zelf bij te dragen aan je eigen vitaliteit.

Ervaren

Je komt bij mij om beter te worden. Ik geef niet de garantie dat ik je genees. Maar ik beloof je wel dat ik je help ontdekken wat je nodig hebt om je beter te voelen. En net zo belangrijk, zien wat je nog in de weg staat om beter te zijn. In dat proces staat jouw ervaring centraal.

Die ervaring kan heel concreet en direct zijn; Patiënten met pijnklachten ervaren meestal binnen enkele minuten verandering en verlichting.

Maar het kan ook minder duidelijk en tastbaar zijn; bij vage klachten en chronische aandoeningen eerst onverklaarbare sensaties en het gevoel dat er-iets-in-beweging is gekomen. Met uiteindelijk een af name van de duur en intensiteit van klachten. Of je dan beter bent? Dat bepaal je zelf!

bottom of page