top of page

OVER GEERT

Foto%20heelhuus%20Geert_edited.png
Zwart - Wit

Tot een jaar of 8 geleden, zag ik de boel behoorlijk zwart – wit. Het was goed of fout. Iets leuk of stom. In mijn ogen was er maar één manier om naar iets te kijken. En ik had er voor gekozen alles goed te doen en hard te werken.

Mijn kijk, discipline en doorzettingsvermogen brachten me bijna een prof-contract bij een wielerploeg en later een succesvolle carrière bij een grote bank. Ondanks dat bijna alles meezat en lukte, ontbrak er iets heel belangrijks. Ik voelde het toen vaag ook wel, maar had niet door wat het was. Tevredenheid en ontspanning. Ik leefde gejaagd, waardoor ik te weinig aandacht had voor wat echt belangrijk voor me was.

Meer kleur

Nu is alles anders. Twee hartstilstanden en de nasleep ervan hebben mijn kijk op bijna alles in het leven veranderd. Mijn zwart-witte blik heeft meer kleur gekregen. Het is een openbaring voor me dat ik nu vanuit zoveel verschillende perspectieven naar mensen, gebeurtenissen, de wereld kan kijken. Mijn grootste ongeluk is langzaam veranderd in mijn grootste geluk.

Herkansing

Mijn hartziekte heeft me een herkansing gegeven. Toen ik 18 was, ben ik ondanks alle beroepskeuzetesten geen (westerse) geneeskunde gaan studeren. Ik werd mijnbouw ingenieur in Delft. In de tussen liggende jaren bleef mijn fascinatie voor het lichaam en de geest van de mens: wat houdt gezond en wat maakt ziek?
Uiteindelijk heb ik mijn hart gevolgd en Chinese geneeskunde gestudeerd. In die jaren is mijn enthousiasme en bewondering gegroeid. De mogelijkheden van meer dan 3000 jaar wijsheid en ervaring om mensen te genezen en te helpen, zijn groot en soms wonderlijk.

Een beter leven

Uiteindelijk werd ik beter door me te laten helpen door therapeuten die met overtuiging hun eigen behandelwijze hadden ontwikkeld. Nu doe ik dat ook en help ik graag andere mensen in een zoektocht naar genezing, minder klachten en meer vitaliteit; een beter leven!

​​​​

Opleiding

Qing Bai:

 • 2015 – 2016 Basisvakopleiding Chinese geneeskunde

 • 2016 – 2018 Acupunctuur

 

Total Health:

 • 2018 – 2019 Westers Medische Basiskennis

Bijscholing
 • 2018       Behandeling van pijn en functionele klachten volgens Dr.
                 Tan en de Balans Methode, Kris Oosting

 • 2019       Meridiaan gerichte acupunctuur, Ricky Bochem

 • 2019       Spirituele Anatomie van Lever en Galblaas, Joseph Müller

 • 2020       Behandeling van pijnklachten met essentiële olien,
                 Jeffrey Yuen

 • 2020       Behandeling van emotionele klachten met essentiële olien,
                 Jeffrey Yuen

bottom of page