top of page
Zoeken

Smart-Acupunctuur

Bijgewerkt op: 13 mei 2020

Net als een smartphone is ons lichaam een smartbody; en acupunctuur bedient de app die onze smartbody optimaliseert.Acupunctuur is wereldwijd de meest toegepaste geneeswijze. Toch is het hier in Nederland nog releatief onbekend. En krijgt het vanuit ons zorg- en verzekeringsstelsel het predicaat 'alternatief', naast de reguliere westerse zorg. Misschien draagt het niet-begrijpen van hoe acupunctuur werkt hier aan bij. En blijft het voor onze westerse ogen daarom vaag en mystiek. Onterecht, want acupunctuur is net zo geavanceerd als onze modernste hi-tech!wonderlijk en doodnormaal


“Stel dat je een primitief buitenaards wezen moet uitleggen wat het is en hoe het werkt, een smartphone, een lichaam en acupunctuur, dan zal die je of niet snappen of niet geloven. Het is te geniaal. Je moet ze ervaren om te begrijpen.”

De smartphone, ons lichaam en acupunctuur zijn wonderlijk en tegelijkertijd doodnormaal. Ze werken heel bijzonder, maar als je er bekend mee bent, worden ze vanzelf gewoon. Stel dat je een primitief buitenaards wezen moet uitleggen wat het is en hoe het werkt, een smartphone, een lichaam en acupunctuur, dan zal die je of niet snappen of niet geloven. Het is te geniaal. Je moet ze ervaren om te begrijpen.smartphone


Een smartphone weet wat er van haar verwacht wordt. Ze heeft slechts heel eenvoudige commando's nodig om complexe taken uit te voeren. Ze is zelfdenkend en zelfuitvoerend. Meestal gaat dit goed en gebeuren de gewenste of verwachte dingen.

Als onze smartphone niet doet wat we willen of niet reageert, begrijpen we dat vaak niet of vinden we dat raar. Bijvoorbeeld in het geval van een virus of een smartphone die vastloopt. Ook de oplossing van deze obstakels begrijpen we niet, maar het werkt vaak wel: een reset. En om toekomstige problemen te voorkomen is er nog iets slims bedacht; een software update. Daarmee blijft ons onmisbare aparaat voldoen aan de toenemende eisen en verwachtigingen, zonder vast te lopen! En met de tijd dat onze smartphone tegen de grenzen van haar kunnen aanloopt, is er gelukkig een nieuw model uit en wordt de oude ingeruild.smartbody


“Ons lichaam heeft iets wat zelfs een smartphone niet kan: zelfheling.”

Hoe wij ons lichaam en onze smartphone zien, heeft veel overeenkomsten. Ons lichaam is een heel belangrijk bezit en we vinden het normaal als het goed functioneert. We staan er zelden bij stil hoe bijzonder het is. En ook in de werking van ons lichaam is veel van de smartphone te herkennen. Maar ons lichaam heeft iets wat zelfs een smartphone niet kan: zelfheling. Iedereen is bekend met het proces van zelfheling bij de genezing van een snee, een ontsteking of een botbreuk. Dat geeft ons een super smartbody!

Maar ook voor lichaam en geest worden de omstandigheden steeds meer veeleisend en complexer. Het is een groeiende uitdaging om vitaal te blijven en gezond oud te worden. De zelfheling van onze smartbody kan tekort schieten. Het is dan niet meer in staat om adequaat te reageren op de nieuwe omstandigheden. En met ons lichaam kunnen we één ding niet dat we met onze smartphone wel kunnen: inruilen. We hebben dus iets nodig dat keer op keer een reset of een software update kan geven, zonder dat de smartbody verouderd raakt en waardeloos wordt. Acupunctuur doet dit.


smart-acupunctuur


Zonder apps geen smartphone. Het zijn de apps die simpele bediening combineren met een krachtige en veelzijdige functionaliteit. Acupunctuur kan gezien worden als de bediening van de zelfheling-apps van het lichaam. Ze weet door eenvoudige manipulatie van punten honderden functies in onze lichaam en geest te activeren. Achter de eenvoudige bediening gaan duizenden jaren kennis en ontwikkeling schuil. Het resultaat lijkt soms verbluffend en onverklaarbaar. Misschien valt het een beetje te begrijpen met de wetenschap dat acupunctuur gebruik maakt van talloze onzichtbare verbindingen. Net als de draadloze netwerken in onze moderne communicatie techniek.

Inmiddels gebruiken we onze smartphone tientallen keren per dag. Maar zelden realiseren wij ons wat voor magie we in handen hebben of snappen we hoe het werkt. Voor de toepasbaarheid is dat ook helemaal niet nodig, zolang de apps het maar doen. En voor acupunctuur en ons lichaam geldt gewoon hetzelfde.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ajax hart

bottom of page