top of page
Zoeken

Ziekte als inspiratie

Bijgewerkt op: 17 jun. 2020

twee hartstilstanden brachten mijn 'succesvolle' en maakbare leven tot stilstand. Het leek lang het einde van alles. Maar het was het begin.Ik ken weinig mensen die direct blij zijn met hun ziekte of kwaal. 'Yes eindelijk heb ik zoveel last dat ik niet meer gewoon verder kan', dat heb ik nog niet gehoord. Voor de meeste mensen is ziekte iets dat onwelkom is en zo snel mogelijk opgeruimd moet worden. Zo was dit ook voor mij. Maar inmiddels is mijn ziek-zijn getransformeerd tot een manier van beter-worden. Ik voel me beter dan ooit!


mijn hart


“Het gat van een zwarte toekomst opende zich onder mij en ik viel er in; mijn hart was ziek en ik kon er niks aan doen.”

Ziekte en ongemak fascineren me. En mensen helpen er beter van te worden geeft me voldoening. Mijn hartaandoening speelt hierin een heel belangrijke rol. Mijn eerste hartstilstand, ik was 34 jaar, vader van drie jonge kinderen, bankier en ex-topsporter, was een enorme teleurstelling in mijn lichaam en in mezelf. Het gat van een zwarte toekomst opende zich onder mij en ik viel er in; mijn hart was ziek en ik kon er niks aan doen.ziekte stopt


Ik was gewend te kunnen realiseren wat ik wilde. En dat stopte opeens door iets in mij. Dat is wat ziekte doet. Het brengt iets in het leven tot stilstand. Of het nu een tenniselleboog is, een chronische darmaandoening of iets waar nog niemand een naam voor bedacht heeft; fysiek en mentaal ongemak belemmert ons leven.

ziekte inspireert


"Die zoektocht was noodzakelijk voor mijn eigen genezingsproces".

Inmiddels is er veel verandert. Ziek zijn begon als frustratie, maar werd op weg naar genezing inspiratie. Het is een enorme zoektocht geweest langs doktoren, professoren, osteopathie, acupunctuur tot aan bio-resonantie om te vinden wat mij beter kon maken. Die zoektocht was noodzakelijk voor mijn eigen genezingsproces. Het heeft mijn kijk op ziek en gezond zijn compleet veranderd. Ziekte kan een probleem zijn, maar ook een opening naar een beter leven. En dat laatste is wat ik steeds meer ervaar. Mijn zeer ernstige hartproblemen hebben mijn leven enorm verrijkt en mij gelukkiger gemaakt. En deze ervaring is een geweldige basis geworden voor het helpen van anderen.een beter leven


Ik ben gegrepen door het wonder van het gezonde lichaam en gefascineerd door wat ons wonderlijke wezen ziek kan maken; van fysieke overbelasting, slechte gewoontes, opgekropte emoties tot meer ongrijpbare en onbegrepen oorzaken.


In mijn zoektocht zijn vele vragen opgekomen; waar komt mijn ziekte nu vandaan? Waarom helpt de medicatie mijn lotgenoot wel en mij niet? Wat is de beste geneeskunde? Wat houdt ‘beter’ of gezond zijn eigenlijk in? Vragen die eerst veel twijfel gaven en me uiteindelijke geholpen hebben duidelijk te krijgen wat ik nodig heb voor een zo gezond en gelukkig mogelijk leven.

In dit proces ben ik begonnen met de opleiding Chinese Geneeskunde en zeer enthousiast geraakt over de mogelijkheden van meer dan 3000 jaar wijsheid en ervaring om mensen te helpen. Uiteindelijk werd ik beter door me te laten helpen door therapeuten die met overtuiging hun eigen behandelwijze hadden ontwikkeld. Nu doe ik dat ook en help ik graag andere mensen in een zoektocht naar minder pijn, minder klachten en meer vitaliteit; een beter leven!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ajax hart

bottom of page