top of page

werkwijze

Intake
Acupunctuur

De basis van mijn hulp bestaat uit het gebruik van zeer dunne naalden om bepaalde punten te prikken. Hiermee activeer ik heel specifiek een aantal lichaamsfuncties of -gebieden. Deze vorm van therapie heet acupunctuur en is onderdeel van Chinese geneeskunde. Acupunctuur is niet 'evidenced based' zoals de westerse geneeskunde maar 'emperical based'.  Dat betekent dat de inzet van behandeling gebaseerd is op resultaten en ervaringen uit de praktijk. Deze ervaring is inmiddels opgebouwd over meer dan 3000 jaar.


Het lichaam heeft honderden punten of plekken die gebruikt worden. Deze punten zijn niet willekeurig gekozen, maar zijn voelbaar en meetbaar: ze hebben een lagere electrische weerstand dan omliggend weefsel. Je kunt deze punten bij jezelf ook opzoeken en masseren.

Je eerste afspraak bestaat uit een intake en in de meeste gevallen ook je eerste behandeling. De intake kan heel uitgebreid zijn. Daarom krijg je vooraf een intake formulier. Tijdens de intake maak ik ook gebruik van tong- en polsdiagnostiek. Op basis hiervan maak ik een diagnose en doe ik een voorstel voor een behandelplan.

Aanvulling

De acupunctuurbehandeling kan ik aanvullen of versterken met moxa, gua-sha en cupping. Dit zijn een aantal technieken om warmte toe tevoegen, de doorstroming te bevorderen en ontspanning te geven.

Daarnaast combineer ik acupunctuur met bewegings-, bewustzijns- of ademhalingsoefeningen. Die helpen je bewust te worden van wat (je) beweegt en stagneert. Zo ontstaat er aandacht voor en inzicht in wat je nodig hebt om zelf bij te dragen aan je eigen genezing, beter worden en vitaliteit.

Resultaat

Voordat we de behandelingen starten, stemmen we verwachtingen en inschattingen met elkaar af. Sommige klachten kunnen binnen twee of drie behandelingen volledig verdwijnen. Bij pijnklachten is het streven om tijdens de behandeling direct verandering of verlichting te ervaren. Dus voor het verlaten van de praktijkruimte. Bij chronische klachten kan het langer duren voordat je verandering of vermindering ervaart.

bottom of page